Sayfa Yükleniyor...

 

İnsan Kaynakları - Marka Kariyer Danışmanlık

Mayıs 20, 20200

İnsan Kaynakları ve Günümüzdeki Durum
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insana olan ihtiyacın azaldığı bir durum oluşsa da işletmeler her zaman mutlaka işlerinin bir bölümünde insan gücüne ihtiyaç duymaktadır. Aslında teknoloji nitelikli iş gücünün gelişmesine de faydalı olmaktadır. İnsan faktörünün olduğu bir yerde onun yönetimi ve insan kaynakları fonksiyonları artık bir gereklilik haline gelmiştir.

İnsan Kaynakları
İnsana yapılan yatırım, günümüzde ürün ve hizmetten daha önemli olduğu artık anlaşılmıştır. Küreselleşme sürecinde, tüm firmalar, bu anlamda insan kaynaklarını daha da fazla öne çıkararak karlılıklarını arttırmaktadırlar. Peki, bu dillerden düşmeyen ve bunca önem verilen insan kaynakları nedir?

İnsan Kaynakları Nedir?
Sorunun cevabının verilebilmesi için ürün ve hizmet üreten firma ya da daha genel bir ifadeyle işletmelerin yakından tanınması, analiz edilmesi organizasyon yapısının bilinmesi gereklidir. Bilindiği gibi işletmeler bir mal ve hizmeti üretebilmek, pazarlayabilmek ve de o yapının organizasyonu için çeşitli birimlerden oluşmaktadır. Üretimin ve hizmetin sorunsuz devam edebilmesi için tüm birimlerin birbiri ile uyumlu çalışması gerekir. İşte bu birimlerden bir tanesi de insan kaynakları departmanı olup; aslında tüm bölümleri ilgilendiren ve bu bölümlerde yer alan personelin organizasyonunu sağlayan en önemli birim İnsan Kaynaklarıdır.

İnsan Kaynakları Nedir sorusunu tanımlarsak, kısaca bir örgütte yani işletmede gereken insan kaynağının sağlanması ki buna işe alım süreçleri de dahildir, bu kaynağın eksikliklerinin giderilmesi için yeri geldiğinde eğitimi, organizasyondaki yerinin ve görevlerinin planlanması, örgütlenmesi ve yönetilmesi için politikaların belirlenmesi görevini üstlenen çok yönlü bir disiplindir.

İnsan Kaynakları Görevleri:
İnsan kaynakları genellikle özlük işeri ve işe alma süreçlerini yapan birimdir gözüyle baksa da aslında insan kaynakları pek çok işlevi sürdürmektedir. İnsan Kaynakları yönetimi firma içinde insan kaynağının yönetilmesi, organize edilmesi, iş süreçlerinin yönetilmesi, hukuki süreçler, kurumsal süreç, şirket politikaları… gibi pek çok işlevi ve görevleri de üstlenmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marka Kariyer Danışmanlık
Detaylı bilgi için WhatsApp İletişim Hattı'ndan veya telefon ile bize ulaşın.
Her Zaman Bekleriz...

Sosyal Medya Hesaplarımız
Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve ulaşabilirsiniz.

Tüm Hakları Saklıdır. Marka Kariyer Danışmanlık 2020